Προσθετική

Denta Clinic

Προσθετική

Τα δόντια που λείπουν πρέπει να αντικαθίστανται άμεσα καθώς η απώλειά τους έχει επίπτωση και στην υγεία και στην αισθητική του στόματος. Ο οδοντίατρος, ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει ακίνητες γέφυρες ή κινητές οδοντοστοιχίες.

Η Στεφάνη είναι κατασκευή από πορσελάνη σε σχήμα δοντιού που χρησιμοποιείται για να αποκατασταθεί το δόντι. Όταν το δόντι έχει καταστραφεί και χρειάζεται να γίνει κάποιο πολύ μεγάλο σφράγισμα τότε επιλέγουμε να αποκαταστήσουμε την βλάβη με στεφάνη.

Με την γέφυρα αποκαθίσταται δόντι που λείπει. Για να τοποθετηθούν γέφυρες πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν δόντια γερά πάνω στα οποία θα στηριχτούν.

Οι γέφυρες είναι μόνιμες – ακίνητες κατασκευές που προσαρμόζονται πάνω σε γερά δόντια, με σκοπό να αντικαταστήσουν δόντια που λείπουν ενδιάμεσα.
Οι μερικές οδοντοστοιχίες αποτελούν κινητές κατασκευές που μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα και αποκαθιστούν το κενό δοντιών. Αποτελούν λύση όταν δεν υπάρχουν δόντια πάνω στα οποία θα μπορούσε να στηριχτεί μια γέφυρα.

Οι ολικές οδοντοστοιχίες είναι κινητές κατασκευές και χρησιμοποιούνται όταν λείπουν όλα τα δόντια του στόματος.

Και φυσικά υπάρχει και η προσθετική επί εμφυτευμάτων (Στεφάνες, γέφυρες και οδοντοστοιχίες) όπου δεν υπάρχουν πλέον οι απαραίτητες ρίζες για την στήριξη μόνιμης προσθετικής αποκατάστασης.

Προσθετική Denta
Denta Clinic Icon

ΠΡΟΛΗΨΗ

“Καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”, γι’ αυτό και είναι σημαντική η σωστή ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων, όσον αφορά τη στοματική υγιεινή καθώς και τις διατροφικές συνήθειες.

Denta Clinic Icon

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Λεπτομερής οδοντιατρική εξέταση πραγματοποιείται κατά την αρχική επίσκεψη. Μετά τη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών, θα τεθεί η διάγνωση και θα αναλυθούν τα εναλλακτικά σχέδια θεραπείας.

Denta Clinic Icon

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η επιστημονική μας ομάδα με άρτια εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το σύνολο των οδοντιατρικών αναγκών των ασθενών μας.

Denta Clinic Πρότυπο Οδοντιατρείο Θεσσαλονικη

Ωράριο Λειτουργίας

  • Δευτέρα :10:00 - 18:00
  • Τρίτη :13:00 - 21:00
  • Τετάρτη :13:00 - 21:00
  • Πέμπτη :10:00 - 18:00
  • Παρασκευή :10:00 - 18:00