Bonding (Όψεις ρητίνης)

Denta Clinic

Bonding (Όψεις ρητίνης)

Η μέθοδος bonding είναι η πλέον σύγχρονη τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα, το μέγεθος και το σχήμα των δοντιών και να πετύχουμε ένα συμμετρικό, όμορφο και λευκό χαμόγελο. Είναι μια πολύ διαδεδομένη μέθοδος γιατί συνδυάζει ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και χαμηλό κόστος.
Το bonding είναι η ιδανική μέθοδος για ασθενείς που έχουν μικρό ή μέτριο ορθοδοντικό πρόβλημα και δε θέλουν να υποβληθούν σε ορθοδοντική θεραπεία.
Επίσης με το bonding υπάρχει η δυνατότητα, στους ασθενείς που το επιθυμούν και το ζητούν, να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικά λευκό και τέλειο χαμόγελο, το λεγόμενο Hollywoodsmile.

 Η μέθοδος απαιτεί ελάχιστο ή όπως γίνεται τις περισσότερες φορές καθόλου τρόχισμα των μπροστινών επιφανειών των δοντιών. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι σύνθετη ρητίνη και η αποκατάσταση γίνεται σε μια συνεδρία με διάρκεια δύο έως τρείς ώρες ανά γνάθο. Η μέθοδος συνίσταται στην τοποθέτηση μιας λεπτής όψης από ρητίνη στο πρόσθιο μέρος του δοντιού. Μετά την συγκόλληση (bonding) η ρητίνη διαμορφώνεται και στην συνέχεια φωτοπολυμερίζεται. Τέλος η επιφάνεια λειαίνεται και στιλβώνεται.

Bonding (Όψεις ρητίνης) Denta

Πλεονεκτήματα

Για το bonding απαιτείται μόνο μια επίσκεψη στον οδοντίατρο για κάθε γνάθο με διάρκεια δύο έως τρείς ώρες.
Σε καμία περίπτωση το bonding δεν βλάπτει τα δόντια. Είναι από τις πιο συντηρητικές αισθητικές μεθόδους. Ουσιαστικά δεν τροχίζονται τα δόντια.
Από τη στιγμή που έχουμε επέμβει μόνο στην εξωτερική επιφάνεια μπορούμε αν χρειαστεί να κάνουμε οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία (σφράγισμα, απονεύρωση κ.τ.λ) στο μέλλον.
Εάν υπάρξει κάποιο σπάσιμο (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο) διορθώνεται άμεσα χωρίς να χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία από την αρχή.
Είναι μια μέθοδος εντελώς ανώδυνη για την οποία δεν απαιτείται αναισθησία.
Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών στο σχήμα και στο μέγεθος των δοντιών ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μειονεκτήματα

Στην περίπτωση που επιθυμούμε να γίνει λεύκανση και bonding μαζί θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η λεύκανση δεν ασπρίζει τις όψεις ρητίνης παρά μόνο τα φυσικά δόντια για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να γίνει η λεύκανση των δοντιών πριν από το bonding.
Το bonding όπως όλες οι αποκαταστάσεις με ρητίνες με την πάροδο του χρόνου σκουραίνουν από την κατανάλωση καπνού, καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού αναψυκτικών τύπου cola και άλλων χρωστικών. Με καλή στοματική υγιεινή (σωστό βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα) και συστηματικό καθαρισμό (κάθε έξι μήνες) το χρώμα θα παραμείνει σταθερό για πολλά χρόνια.
Όπως όλες οι ρητίνες έτσι και αυτές των όψεων μπορεί να σπάσουν (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο) είναι όμως υλικά που επισκευάζονται εύκολα και γρήγορα.

Bonding (Όψεις ρητίνης) Denta

Eνδείξεις για το Βonding

Τα ελαφρώς ή μετρίως στραβά δόντια.
Τα σκούρα δόντια ή δόντια με κηλίδες.
Τα σπασμένα δόντια.
Τα κενά μεταξύ των δοντιών.
Η κλίση των δοντιών, αν είναι αυτά στραβά.
Η λάθος θέση των δοντιών.
Τα κοντά δόντια είτε από κατασκευή είτε λόγω φθοράς.

Denta Clinic Icon

ΠΡΟΛΗΨΗ

“Καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”, γι’ αυτό και είναι σημαντική η σωστή ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων, όσον αφορά τη στοματική υγιεινή καθώς και τις διατροφικές συνήθειες.

Denta Clinic Icon

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Λεπτομερής οδοντιατρική εξέταση πραγματοποιείται κατά την αρχική επίσκεψη. Μετά τη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών, θα τεθεί η διάγνωση και θα αναλυθούν τα εναλλακτικά σχέδια θεραπείας.

Denta Clinic Icon

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η επιστημονική μας ομάδα με άρτια εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το σύνολο των οδοντιατρικών αναγκών των ασθενών μας.

Denta Clinic Πρότυπο Οδοντιατρείο Θεσσαλονικη

Ωράριο Λειτουργίας

  • Δευτέρα :10:00 - 18:00
  • Τρίτη :13:00 - 21:00
  • Τετάρτη :13:00 - 21:00
  • Πέμπτη :10:00 - 18:00
  • Παρασκευή :10:00 - 18:00