Αισθητική Οδοντιατρική

Denta Clinic Icon

Αισθητική Οδοντιατρική

Λύσεις για ένα όμορφο χαμόγελο

Ο όρος Αισθητική Οδοντιατρική αναφέρεται στο σύνολο των διαδικασιών που σαν σκοπό έχουν να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν την εμφάνιση και τη λειτουργία του χαμόγελού μας.
Η κλασσική οδοντιατρική επικεντρώνεται στο θεραπευτικό αποτέλεσμα λαμβάνοντας ελάχιστα υπόψη την τελική αισθητική. Η Αισθητική Οδοντιατρική συνδυάζει το θεραπευτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση ή την βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών του ασθενή.
Μπορούμε να ταξινομήσουμε τις τεχνικές της Αισθητικής Οδοντιατρικής στις παρακάτω κατηγορίες:

serv-small3

Λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια δημοφιλής αισθητική τεχνική με την οποία βελτιώνεται το χρώμα των δοντιών.

Με τη λεύκανση μπορεί να αλλάξει το χρώμα μόνο των δοντιών ενώ αποκαταστάσεις όπως εμφράξεις ή στεφάνες μένουν ανεπηρέαστες χρωματικά. Επιπλέον, δεν επηρεάζεται το σχήμα, το μέγεθος ή η θέση των δοντιών. Επομένως, είναι κατάλληλη μέθοδος για δόντια που δεν έχουν εκτεταμένες αποκαταστάσεις στα πρόσθια δόντια και είναι σχετικά ίσια.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ουλοπλαστική

Η ουλοπλαστική είναι μια μέθοδος της αισθητικής οδοντιατρικής με την οποία επανασχεδιάζεται το περίγραμμα των ούλων. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε ασθενείς με κοντά δόντια (επιμήκυνση μύλης) ή σε ασθενείς με έντονο ουλικό χαμόγελο (gummy smile).

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αισθητική Οδοντιατρική Denta
serv-small2

Bonding (Όψεις ρητίνης)

Η μέθοδος bonding είναι η πλέον σύγχρονη τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα, το μέγεθος και το σχήμα των δοντιών και να πετύχουμε ένα συμμετρικό, όμορφο και λευκό χαμόγελο. Είναι μια πολύ διαδεδομένη μέθοδος γιατί συνδυάζει ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και χαμηλό κόστος.

Το bonding είναι η ιδανική μέθοδος για ασθενείς που έχουν μικρό ή μέτριο ορθοδοντικό πρόβλημα και δε θέλουν να υποβληθούν σε ορθοδοντική θεραπεία.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Contouring

Σε μερικές περιπτώσεις που έχουμε κάποια δόντια λίγο μυτερά ή λίγο στραβά μπορούμε να επιτύχουμε εκπληκτική βελτίωση αν απλά αλλάξουμε το σχήμα του κοπτικού χείλους με τη μέθοδο contouring. Η διαδικασία είναι απλή, εντελώς ανώδυνη και κρατάει μόλις μερικά λεπτά.

Κάποιες φορές μπορούμε να συνδυάσουμε τη μέθοδο bonding στα πάνω δόντια με τη μέθοδο contouring στα κάτω δόντια πετυχαίνοντας έτσι άριστα αισθητικά αποτελέσματα με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
image4
image10-1

Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι εξαιρετικά λεπτά κεραμικά φύλλα που συγκολλούνται στις πρόσθιες επιφάνειες των δοντιών. Χρησιμοποιούνται για να διορθώσουν αισθητικές ατέλειες που αφορούν το σχήμα, το χρώμα, το μέγεθος και τη θέση των δοντιών.

Με τις όψεις πορσελάνης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αισθητικά προβλήματα που δύσκολα αντιμετωπίζονται με το bonding. Ο εναλλακτικός τρόπος να αντιμετωπιστούν αυτές οι ατέλειες είναι τα δόντια να καλυφθούν με στεφάνες οι οποίες απαιτούν περισσότερο τρόχισμα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκεραμικές Στεφάνες & Γεφυρες

Σε ορισμένες περιπτώσεις που η καταστροφή πρόσθιων δοντιών είναι αρκετά μεγάλη το bonding και οι όψεις πορσελάνης δεν αποτελούν λύση γιατί προϋποθέτουν την ύπαρξη αρκετής ποσότητας δοντιού. Στις περιπτώσεις αυτές ή όταν υπάρχουν ελλείψεις προσθίων δοντιών, που για κάποιο λόγο δεν έχουν αποκατασταθεί με εμφύτευμα, η κατασκευή στεφανών ή γεφυρών είναι η ενδεδειγμένη λύση.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
image9
dixrwmia

Αφαίρεση Δυσχρωμιών

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ωράριο Λειτουργίας

  • Δευτέρα :10:00 - 18:00
  • Τρίτη :13:00 - 21:00
  • Τετάρτη :13:00 - 21:00
  • Πέμπτη :10:00 - 18:00
  • Παρασκευή :10:00 - 18:00