Παιδοδοντία

Denta Clinic Icon

Παιδοδοντία

Ξεκινώντας απο τη νηπιακή ηλικία

Η ανάγκη πρόληψης της στοματικής υγείας ξεκινά από τη νηπιακή ηλικία. Λίγο καιρό μετά την εμφάνιση του πρώτου νεογιλού δοντιού (όχι πάνω από 1 χρόνο) είναι καλό να γίνεται η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο.

Τότε ξεκινάει η εκπαίδευση των γονέων και σταδιακά και του παιδιού στις μεθόδους στοματικής υγιεινής.

Στη συνέχεια, προγραμματίζονται επισκέψεις τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (το μεσοδιάστημα των επισκέψεων καθορίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού) προληπτικής αρχικά φύσεως (οδηγίες στοματικής υγιεινής, απομάκρυνση οδοντικής πλάκας) και επανορθωτικής αν κριθεί αναγκαίο (εμφράξεις, πολφοτομές κ.α.).

Όταν εμφανίζονται τα πρώτα μόνιμα δόντια (στην ηλικία των 6 περίπου ετών) οι επισκέψεις που αφορούν την πρόληψη περιλαμβάνουν συστηματικές φθοριώσεις και καλύψεις οπών και σχισμών (sealants)

  • Before-Παιδοδοντία
    After-Παιδοδοντία
    Before Παιδοδοντία After
Denta Clinic Icon

ΠΡΟΛΗΨΗ

“Καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”, γι’ αυτό και είναι σημαντική η σωστή ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων, όσον αφορά τη στοματική υγιεινή καθώς και τις διατροφικές συνήθειες.

Denta Clinic Icon

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Λεπτομερής οδοντιατρική εξέταση πραγματοποιείται κατά την αρχική επίσκεψη. Μετά τη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών, θα τεθεί η διάγνωση και θα αναλυθούν τα εναλλακτικά σχέδια θεραπείας.

Denta Clinic Icon

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η επιστημονική μας ομάδα με άρτια εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το σύνολο των οδοντιατρικών αναγκών των ασθενών μας.

Denta Clinic Πρότυπο Οδοντιατρείο Θεσσαλονικη

Ωράριο Λειτουργίας

  • Δευτέρα :10:00 - 18:00
  • Τρίτη :13:00 - 21:00
  • Τετάρτη :13:00 - 21:00
  • Πέμπτη :10:00 - 18:00
  • Παρασκευή :10:00 - 18:00