Κλασσική Οδοντιατρική

Denta Clinic Icon

Κλασσική Οδοντιατρική

Περιηγηθείτε και μάθετε περισσότερα...

– Η κλασσική οδοντιατρική επικεντρώνεται στην στοματική υγιεινή, πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών του στόματος.
Κλασσική Οδοντιατρική Denta

Καθαρισμός

Κατά τον καθαρισμό γίνεται αφαίρεση της πλάκας και της πέτρας από τα δόντια. Είναι μια απλή και ανώδυνη διαδικασία και ολοκληρώνεται σε μία επίσκεψη, η συχνότητα ωστόσο των επισκέψεων δεν είναι ίδια για όλους τους ασθενείς και καθορίζεται από το περιστατικό. Το τυπικό πρωτόκολλο πρόληψης και ελέγχου είναι να γίνεται κάθε εξάμηνο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμφράξεις

Έμφραξη (κοινώς σφράγισμα) είναι η συντηρητικότερη αποκατάσταση ενός δοντιού που έχει βλάβη απο τερηδόνα. Οι βασικότερες αιτίες καταστροφής ενός δοντιού είναι τερηδόνα (χαλασμένο δόντι), κάταγμα και αποτριβή (από μηχανική καταπόνηση).

Το υλικό επιλογής της σύγχρονης οδοντιατρικής για τις εμφράξεις και στα πρόσθια και στα οπίσθια δόντια είναι η συνθετική ρητίνη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείται και η πορσελάνη σε μεγαλύτερες βλάβες. Υλικά όπως το αμάλγαμα (μαύρο σφράγισμα) δεν χρησιμοποιούνται πλέον ως εμφρακτικά υλικά.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλασσική Οδοντιατρική Denta
Κλασσική Οδοντιατρική Denta

Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση)

Όλα τα δόντια έχουν στο εσωτερικό τους μια κοιλότητα που περιέχει το νεύρο ή τα νεύρα του δοντιού (πολφός). Όταν ένα δόντι είναι πολύ κατεστραμμένο λόγω ύπαρξης τερηδόνας ή έχει κάποιο κάταγμα, περνάνε μικρόβια στο εσωτερικό αυτής της κοιλότητας και η αντίδραση του νεύρου είναι ο πόνος. Σε αυτή την περίπτωση, η απονεύρωση είναι η μοναδική λύση για να μπορέσει το δόντι να παραμείνει στη θέση του χωρίς να πονάει. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, σχηματίζεται απόστημα στο άκρο της ρίζας και υπάρχει η πιθανότητα έντονου πρηξίματος. Σε αυτό το στάδιο μειώνονται τα ποσοστά επιτυχίας της απονεύρωσης και μπορεί να καταλήξουμε μέχρι και σε εξαγωγή του δοντιού.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξαγωγή

Η εξαγωγή δοντιού είναι μια ανώδυνη επέμβαση. Μετά από την αναισθησία υπάρχει μόνο αίσθηση ώθησης ή έλξης. Σήμερα η οδοντιατρική επικεντρώνεται στην διατήρηση του δοντιού, παρ’ όλα αυτά σπάνια είναι αναγκαία.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλασσική Οδοντιατρική Denta
Κλασσική Οδοντιατρική Denta

Γέφυρα

Η γέφυρα είναι μία ακίνητη προσθετική εργασία που αντικαθιστά ένα ή περισσότερα δόντια που λείπουν.

Στηρίζεται σε γειτονικά φυσικά δόντια – στηρίγματα.

Οι γέφυρες είναι μόνιμα συγκολλημένες στα φυσικά δόντια, σε αντίθεση με τις κινητές οδοντοστοιχίες, οι οποίες αφαιρούνται και επανατοποθετούνται στο στόμα από τον ίδιο τον ασθενή.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ωράριο Λειτουργίας

  • Δευτέρα :10:00 - 18:00
  • Τρίτη :13:00 - 21:00
  • Τετάρτη :13:00 - 21:00
  • Πέμπτη :10:00 - 18:00
  • Παρασκευή :10:00 - 18:00