Ολοκεραμικές Στεφάνες & Γέφυρες

Denta Clinic

Ολοκεραμικές Στεφάνες & Γέφυρες

Σε ορισμένες περιπτώσεις που η καταστροφή πρόσθιων δοντιών είναι αρκετά μεγάλη το bonding και οι όψεις πορσελάνης δεν αποτελούν λύση γιατί προϋποθέτουν την ύπαρξη αρκετής ποσότητας δοντιού. Στις περιπτώσεις αυτές ή όταν υπάρχουν ελλείψεις προσθίων δοντιών, που για κάποιο λόγο δεν έχουν αποκατασταθεί με εμφύτευμα, η κατασκευή στεφανών ή γεφυρών είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Μέχρι πρόσφατα, οι μεταλλοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες σε πρόσθια δόντια δημιουργούσαν αισθητικά προβλήματα αφού στα ούλα φαίνονταν τα μεταλλικά όρια, τα οποία μάλιστα πολλές φορές λόγω της οξείδωσης των μετάλλων έκαναν τα ούλα να φαίνονται σκούρα. Εξάλλου η ύπαρξη και μόνο του μεταλλικού σκελετού, αναγκαίου για την αντοχή της αποκατάστασης, υποβαθμίζει την αισθητική ακόμα και όταν το μέταλλο δε φαίνεται.

Ολοκεραμικές Στεφάνες & Γέφυρες Denta

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να αντικατασταθεί ο μεταλλικός σκελετός από κεραμικά υλικά . Η απουσία μεταλλικού σκελετού δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, χαρίζει άψογη αισθητική απόδοση και φυσικότητα σε αυτές τις αποκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν πλέον να μιμηθούν την διαφάνεια και τον ιριδισμό του φυσικού δοντιού. Η απουσία μεταλλικού σκελετού όμως δίνει και ένα μεγάλο μειονέκτημα, τη μειωμένη αντοχή σε σχέση με τις μεταλλοκεραμικές αποκαταστάσεις.

Η λύση των ολοκεραμικών αντενδείκνυται όταν ο ασθενής ασκεί έντονες μασητικές πιέσεις (κατά τη μάσηση, τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών κ.α.) ή όταν υπάρχουν συγκλεισιακά προβλήματα.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη διαδικασία για τη κατασκευή των μεταλλοκεραμικών στεφανών και γεφυρών.

Denta Clinic Icon

ΠΡΟΛΗΨΗ

“Καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”, γι’ αυτό και είναι σημαντική η σωστή ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων, όσον αφορά τη στοματική υγιεινή καθώς και τις διατροφικές συνήθειες.

Denta Clinic Icon

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Λεπτομερής οδοντιατρική εξέταση πραγματοποιείται κατά την αρχική επίσκεψη. Μετά τη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών, θα τεθεί η διάγνωση και θα αναλυθούν τα εναλλακτικά σχέδια θεραπείας.

Denta Clinic Icon

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η επιστημονική μας ομάδα με άρτια εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το σύνολο των οδοντιατρικών αναγκών των ασθενών μας.

Denta Clinic Πρότυπο Οδοντιατρείο Θεσσαλονικη

Ωράριο Λειτουργίας

  • Δευτέρα :10:00 - 18:00
  • Τρίτη :13:00 - 21:00
  • Τετάρτη :13:00 - 21:00
  • Πέμπτη :10:00 - 18:00
  • Παρασκευή :10:00 - 18:00