Λεύκανση

Denta Clinic Icon

ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια δημοφιλής αισθητική τεχνική με την οποία βελτιώνεται το χρώμα των δοντιών.

Με τη λεύκανση μπορεί να αλλάξει το χρώμα μόνο των δοντιών ενώ αποκαταστάσεις όπως εμφράξεις ή στεφάνες μένουν ανεπηρέαστες χρωματικά. Επιπλέον, δεν επηρεάζεται το σχήμα, το μέγεθος ή η θέση των δοντιών. Επομένως, είναι κατάλληλη μέθοδος για δόντια που δεν έχουν εκτεταμένες αποκαταστάσεις στα πρόσθια δόντια και είναι σχετικά ίσια.

Το ακριβές αποτέλεσμα της λεύκανσης είναι μη προβλέψιμο. Εξαρτάται από την απόχρωση των δοντιών (δόντια με κίτρινη απόχρωση ανταποκρίνονται καλύτερα από αυτά με γκρι ή καφέ απόχρωση) και από την ποιότητά τους. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τους παραπάνω παράγοντες καθώς και από τις συνήθειες του ασθενή που περιλαμβάνουν τη στοματική υγιεινή και τη χρήση χρωστικών (καπνός, καφές, κόκκινο κρασί, τσάι, αναψυκτικά τύπου cola).

Η λεύκανση είναι μια διαδικασία απόλυτα ασφαλής για τα δόντια. Η βιβλιογραφία μας δείχνει ότι 14 ημέρες μετά την τελευταία εφαρμογή του λευκαντικού η δομή της αδαμαντίνης (σμάλτο) έχει επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.

Λεύκανση Δοντιών Denta
Λεύκανση Δοντιών Denta

Λεύκανση απονευρωμένου δοντιού

Μια ιδιαίτερη περίπτωση λεύκανσης είναι η λεύκανση μεμονωμένου δοντιού με εσωτερική δυσχρωμία που οφείλεται σε σταδιακή νέκρωση του δοντιού μετά από τραυματισμό ή σε απορρόφηση χρωστικών από υλικά υπάρχουσας απονεύρωσης. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται αποχρωματισμός, είναι τελείως ανώδυνη και χρειάζεται 2 τουλάχιστον συνεδρίες με απόσταση μιας εβδομάδας.

Λεύκανση Δοντιών Denta
Denta Clinic Icon

ΠΡΟΛΗΨΗ

“Καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”, γι’ αυτό και είναι σημαντική η σωστή ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων, όσον αφορά τη στοματική υγιεινή καθώς και τις διατροφικές συνήθειες.

Denta Clinic Icon

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Λεπτομερής οδοντιατρική εξέταση πραγματοποιείται κατά την αρχική επίσκεψη. Μετά τη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών, θα τεθεί η διάγνωση και θα αναλυθούν τα εναλλακτικά σχέδια θεραπείας.

Denta Clinic Icon

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η επιστημονική μας ομάδα με άρτια εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το σύνολο των οδοντιατρικών αναγκών των ασθενών μας.

Denta Clinic Πρότυπο Οδοντιατρείο Θεσσαλονικη

Ωράριο Λειτουργίας

  • Δευτέρα :10:00 - 18:00
  • Τρίτη :13:00 - 21:00
  • Τετάρτη :13:00 - 21:00
  • Πέμπτη :10:00 - 18:00
  • Παρασκευή :10:00 - 18:00